Admin
Admin
Komuniti Pereka tempatan yang bersahaja. Bukan group design biasa-biasa.

Aplikasi: Awesome Screenshot di Google Chrome

Awesome Screenshot telah membantu saya membina screenshot laman-laman web dengan lebih baik. extension ini untuk pengetahuan anda harus digunakan bersama-sama browser baru Google Chrome. Oleh itu, jika anda belum lagi memasang Google Chrome pada komputer anda, anda boleh berbuat demikian dengan memuat turun Google Chrome melalui link di bawah.

[button radius=’3px’ background=’#0278c7′ border=’#0278c7′ color=’#ffffff’ link=’http://bit.ly/searchgooglechrome’ window=’yes’ size=’big’] Muat Turun Perisian Google Chrome [/button]

Jika anda melihat tutorial-tutorial sebelum ini, banyak menggunakan teknik screenshot. Dan untuk anda ketahui bagaimana saya membuat screenshot tersebut, extension Awesome Screenshot inilah yang telah saya gunakan sepenuhnya untuk melakukannya.

Antara lain yang boleh anda lakukan menggunakan extension awesome screenshot ini adalah :

  1. Menyediakan screenshot untuk paparan kepada rakan-rakan.
  2. Jika ada masalah laman web anda boleh menghantar screenshot tersebut terus kepada Developer anda.
  3. Membina tutorial ringkas untuk paparan rakan-rakan maya.

dan banyak lagi…

sehingga itu, semoga video marketing yang dihasilkan ini akan lebih membantu anda memahami dan menguasai teknik penggunaan extension awesome screenshot ini. Pastikan anda menggunakan Google Chrome ya. Cheers!

Share on email
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on facebook

Artikel Berkaitan

Laptop Untuk Pereka Grafik

Topik ini berfokus kepada pereka grafik yang umumnya menghasilkan rekaan seni visual dalam bentuk imej statik (bukan multimedia).